در هر سنی گوسفند را به یک اسم خاصی نامگذاری می کنند ، مثلا گوسفندانی که زیر 12 ماه سن دارند را به عنوان بره می شناسند .
یکی از بهترین و لذیذترین گوشت ها را می توان گوشت گوسفند نامید و برای تهیه در اکثر غذاها می توان از آن استفاده کرد. گوشت گوسفند ، دارای درصد بالایی از امگا 3 می باشد . در این مقاله هر جا صحبت از گوشت گوسفند شد ، منظور گوسفندی است که به طور اهلی پرورش داده شده است . گوشت گوسفند از لحاظ دارا بودن مقدار پروتئین نیز بسیار غنی است .
یکی از گرانترین قسمت های گوشت گوسفند ، قسمت فیله و دنده گوسفند است و قسمت تقریبا ارزان قیمت گوشت گوسفند ، شانه نام دارد و می توان با صرف هزینه کمتری این قسمت را جایگزین ران گوسفند کرد . این گوشت سرشار از ویتامین های گروه ب و دارای ارزش غدایی بسیار زیادی است و هضم آن هم بسیار سریع و راحت است .
درصد چربی گوشت گوسفند ، بسیار بالاتر از بقیه گوشت ها است ولی تخمین زده شده است که این چربی در دسته چربی های مفید قرار دارد ، البته امروزه با وجود قصابان ماهر که توانایی برش و جدا کردن چربی های اضافی را از گوشت دارند ، می توان با خیال راحت تری به مصرف این گوشت روی آورد .
خاصیت های زیادی را می توان برای گوشت گوسفند بر شمرد از جمله :
• منبع ویتامین ( B12)
یکی از ویتامین های بسیار مهم و اساسی برای سلامتی بدن انسان ها ، ویتامین B12 است که گوشت گوسفند سرشار از این ویتامین است. این ویتامین یاری رسان به سیستم عصبی بدن انسان است و باعث تولید گلوبول های قرمز در بدن می شود و مانع از بروز کم خونی در افراد می شود .
• منبع ویتامین B2
نام دیگر ویتامین B2 ریبوفلاوین است که در گوشت گوسفند فراوان وجود دارد . این ویتامین برای حفظ و نهگداری بافت های بدن بسیار لازم و ضروری است . این ویتامین می تواند به تجزیه شدن چربی ، کربوهیدرات و پروتئین ها ، کمک بسیار زیادی کند . اهمیت این ویتامین را می توان تا آنجایی اشاره کرد که برخی از تحقیقات نشان دهنده آن است که با مصرف این ویتامین ، می توان از بیماری آب مروارید پیشگیری کرد ، البته برای اثبات این موضوع نیاز به تحقیقات گسترده تری است.
- ۹۶/۰۷/۲۶