گوسفند زنده

پخش دام قائم از سال ۱۳۸۵ مشغول کار بوده تمام دامها بصورت کاملا سالم بهداشتی و در کوتاهترین زمان ممکنه تحویل مشتریان عزیز داده می شود. برای دریافت گوسفند زنده خود کافی است با ما تماس حاصل فرمایید و در کوتاهترین زمان ممکن گوسفند زنده خودرا تحویل بگیرید.

گوسفند زنده

پخش دام قائم از سال ۱۳۸۵ مشغول کار بوده تمام دامها بصورت کاملا سالم بهداشتی و در کوتاهترین زمان ممکنه تحویل مشتریان عزیز داده می شود. برای دریافت گوسفند زنده خود کافی است با ما تماس حاصل فرمایید و در کوتاهترین زمان ممکن گوسفند زنده خودرا تحویل بگیرید.

مرکز دام زنده قائم انجام کلیه امور قصابی در محل ودرب منازل شهروندان پایتخت تهران ارائه مینمایید که شامل قصاب گوسفندزنده در محل و قصاب گوساله زنده و قصابی بره و قصابی بز و قصابی مرغ و خروس .این مرکز سفارش گوسفند زنده همراه باقصاب مجرب در محل شما را ارائه مینمایید .
انجام امور قصابی درمحل از انواع دام و طیور انجام میشوددام قائم تهران تحویل در محل باقصاب و تحویل به مراکز خیریه داده میشود
فعالیتهای قصابی قائم در زمینه دام زنده اعم از قصابی گوسفند و قصابی گوساله.
انواع قصابی قائم:قصابی گوساله زنده.قصابی گوسفند زنده ، قصابی شتر زنده ، قصابی بره و بزغاله زنده ، قصابی انواع طیور و دام در خدمت مشتریان پایتختی تهران ارائه میشود

فروش گوسفند های محلی در اسرع وقت با قصاب

با مجوز رسمی از اداره دامپزشکی

گوسفند – بره – گوساله زنده جهت قربانی در مراسمات به همراه قصاب مجرب

طبقه بندی موضوعی

۲۰ مطلب در تیر ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

برای تولید و ساخت چرم طبیعی ،روش ها و تکنیک هایی را روی پوست خام حیوانات ،انجام می دهند که به این کار چرم سازی می گویند.

چرم سازها بعد از آنکه پوست خام حیوان را تهیه می کنند در اولین گام پوست حیوان را می شورند.در مراحل بعدی نوبت به خشک کردن و و رنگ کردن پوست می رسد،پس به بیان دیگر ،دباغی را می توان تبدیل پوست خام(پوستی که بعد از مدتی فاسد می شود )به چرم(پوستی که طی فرایند های فیزیکی و شیمیایی به کالایی با دوام و ارزشمند تبدیل می شود)دانست.
برای آنکه در پایان کار، چرم مطلوبی داشته باشیم ،باید در مراحل تولید پوست به چرم ،نکاتی را مد نظر قرار داد:
• در فرایند تولید چرم ،باید قسمت هایی را که در تولید چرم بی ارزش(گوش،دم،سم و..) هستند را ،از پوست جدا کرد و دور ریخت.
• برای آنکه روند رشد باکتری ها را متوقف کنیم ،می بایست به پوست های گوسفند ،مواد ضد میکروب اضافه کنیم ، تا این میکروب ها به پوست کارکنان، آسیب نرسانند.
• حرارت آبی که پوست در آن قرار می گیرد بسیار مهم است،درست است که،هر چقدر آب گرمتر باشد سرعت انجام کار ما بالاتر می رود اما این حرارت مشکلاتی را هم در پی دارد برای مثال سرعت رشد باکتری ها را افزایش می دهد و کیفیت چرم نهایی تولید شده را کم می کند.
• خیساندن باعث پاکیزگی پوست خام حیوان از خون وچربی و…می شود.
• یکی دیگر از مزایای خیساندن ،وارد شدن آب به داخل پوست گوسفند است که باعث می شود پوست به حالت طبیعی خود نزدیک شود و در نتیجه ادامه کار را ،هموار می کند.
• بر روی پوست خام حیوان ،معمولا مقداری چربی و…وجود دارد.یکی دیگر از مراحل تولید چرم، جدا کردن این چربی ها از پوست حیوان است که به این کار ،لش زدایی گویند.
• برای جدا شدن همه زوائد باقیمانده روی پوست ،باید پوست را داخل آب آهک قرار داد.این کار ،سرعت جدا شدن مو و پشم ها را افزایش می دهد.البته در مراحل بعدی برای آنکه آهک باعث ترک خوردن چرم نشود ،می بایست به طور کامل شسته شود.
• درمرحله بعد، باید پوست را درون محلول اسیدی که حاوی نمک است قرار داد.نمک باعث می شود که پوست ورم نکند.
• سپس چرمها به کمک ماشین مخصوص، به قطعات و زخامت مورد نظر،برش می خورند و رنگ می شوند.
از زمان های قدیم و شاید بتوان گفت قبل از صادرات نفت در ایران ،به اهمیت و ارزش صادر کردن چرم های (گوسفند،بز و…)پی برده بودند و طرفداران زیادی را از همان دوران برای خود پیدا کرده بود.شاید بتوان دلیل کیفیت چرمهای موجود در ایران را، نوع آب و هوا ،نژاد حیوانات،نوع علف های موجود در کشور و… دانست.

گوسفند زنده-http://goosfandzende.com

  • فائزه کاظمی
  • ۰
  • ۰

الف- انرژی به وسیله مواد غذایی تامین شده و برای نگهداری بافت های بدن، فعالیت های حیاتی و رشد و نمو صرف می شود. چنان چه انرژی مورد نیاز دام زنده تامین نشود، علایم ظاهری کمبود، مانند لاغری و عدم تناسب اندام بروز می کند
ب- پروتئین از طریق مواد غذایی تامین می شود و وجود آن برای رشد و نمو دام زنده ضرورت دارد. کنجاله دانه های روغنی و یونجه از مهم ترین منابع تامین پروتئین هستند
ج- آب برای گوسفنده زنده پرواری بسیار ضروری و متوسط مصرف آن 3 تا 5 لیتر در روز است.
د- مواد معدنی مانند سدیم، کلسیم، فسفر، ید و آهن برای رشد ونمو دام زنده ضروری است. برای تامین نمک مورد نیاز دام زنده بهتر است ازسنگ نمک استفاده شود.

گوسفند زنده-http://goosfandzende.com

  • فائزه کاظمی
  • ۰
  • ۰

شرط اول برای آنکه بتوانید یک گوسفند سالم انتخاب کنید،این است که به مکان های مناسب مراجعه کنید یعنی مکانی که گواهی سازمان دامپزشکی کشور را داشته باشد .گوسفندانی که در این محل نگهداری می شوند ،واکسن های خود را به موقع دریافت کرده اند و به آنها دارو های ضد انگل داده شده است.

نر،ماده وجوان گوسفند را به ترتیب اسم های قوچ،میش و بره می شناسند.گوسفند جزو اولین حیواناتیست که انسان برای استفاده از :گوشت ،شیر،پشم و پوستش، آن را رام کرده است. گوسفند نماد روستا و زندگی روستایی نیز می تواند باشد.البته گوسفندان در اکثر آیین ها و در کل تاریخ ،جانشان در راه عقیده یا مذهبی فدا شده است!
همچنین برای این حیوان ضرب المثل ها و داستان های زیادی وجود دارد،گوسفند ایرانی در شاخه ی گوسفندان دارای پشم ضخیم طبقه بندی می شود.در زمان های قدیم برای تعیین ارزش و اهمیت و طبقه بندی گوسفندان به ملاک مرغوب بودن پشم آنها توجه می کردند ولی امروزه ملاک انتخاب و ارزش گوسفند را تعداد زاد و ولد و همچنین جنس گوشت گوسفند می دانند تا حدی که در بعضی مناطق مشاهده می شود بعد از اصلاح و قیچی کردن پشم گوسفند، آنها را به زباله دان منتقل می کنند!
گوسفند ها با توجه به نسل و دودمانشان ،دارای وزن و قد مختلفی هستند.گوسفندان به طور میانگین حدود 10 تا 12 سال عمر می کنند و گاهی این طول عمر به 20 سال نیز خواهد رسید.شنوایی در گوسفندان ،خوب است و توانایی این را دارند که بدون آنکه سر خود را به سمت پشت بچرخانند ،پشت سر خود را مشاهده کنند.گوسفند ها در هنگام استرس ،مایل به رفتن به جاهای بلندترهستند.
غذای اصلی گوسفند علف است.گوسفند ها برای آنکه بفهمند کدام غذا دارای خاصیت و ارزش بالاتری است ،از زبان ولب خود برای شناسایی کمک می گیرند.
مشخصاتی که برای شناخت سلامت گوسفندان ،کاربرد دارد در زیر آمده است:
• نشخوار کردن گوسفند:
نشخوار یا دوباره جویدن غذا توسط گوسفند انجام می شود.نشخوار کردن حیوان یکی از عوامل سلامتی آن است.معمولا این کار را در هنگام استراحت انجام می دهد.مثل بقیه حیواناتی که نشخوار می کنند ،گوسفند نیز دارای دستگاه هاضمه پیچیده ای است.بعد از آنکه گوسفند چرا کرد ،علف تبدیل به لقمه غذا می شود که بعد از ورود به شکم گوسفند ،آن لقمه ها به نوبت بالا می آیند و دوباره با بزاق حیوان آمیخته و جویده می شوند.
• براق و شفاف بودن چشمان حیوان یکی دیگر از نشانه های سلامتی اوست.قسمت درونی چشمهای گوسفند نباید زرد رنگ و یا دارای خون باشد.
• گوسفند سالم دارای آبریزش و ترشحات چرکی از قسمت دهان و بینی نیست.
• پشم حیوان نباید به سادگی از بدنش جدا شود.
• سرفه کردن،لنگیدن و لاغری گوسفند نشانه های خوبی مبنی بر سلامتی آن نیست.

گوسفند زنده-http://goosfandzende.com

  • فائزه کاظمی
  • ۰
  • ۰

دباغی چیست؟

برای تولید و ساخت چرم طبیعی ،روش ها و تکنیک هایی را روی پوست خام حیوانات ،انجام می دهند که به این کار چرم سازی می گویند.

چرم سازها بعد از آنکه پوست خام حیوان را تهیه می کنند در اولین گام پوست حیوان را می شورند.در مراحل بعدی نوبت به خشک کردن و و رنگ کردن پوست می رسد،پس به بیان دیگر ،دباغی را می توان تبدیل پوست خام(پوستی که بعد از مدتی فاسد می شود )به چرم(پوستی که طی فرایند های فیزیکی و شیمیایی به کالایی با دوام و ارزشمند تبدیل می شود)دانست.
برای آنکه در پایان کار، چرم مطلوبی داشته باشیم ،باید در مراحل تولید پوست به چرم ،نکاتی را مد نظر قرار داد:
• در فرایند تولید چرم ،باید قسمت هایی را که در تولید چرم بی ارزش(گوش،دم،سم و..) هستند را ،از پوست جدا کرد و دور ریخت.
• برای آنکه روند رشد باکتری ها را متوقف کنیم ،می بایست به پوست های گوسفند ،مواد ضد میکروب اضافه کنیم ، تا این میکروب ها به پوست کارکنان، آسیب نرسانند.
• حرارت آبی که پوست در آن قرار می گیرد بسیار مهم است،درست است که،هر چقدر آب گرمتر باشد سرعت انجام کار ما بالاتر می رود اما این حرارت مشکلاتی را هم در پی دارد برای مثال سرعت رشد باکتری ها را افزایش می دهد و کیفیت چرم نهایی تولید شده را کم می کند.
• خیساندن باعث پاکیزگی پوست خام حیوان از خون وچربی و…می شود.
• یکی دیگر از مزایای خیساندن ،وارد شدن آب به داخل پوست گوسفند است که باعث می شود پوست به حالت طبیعی خود نزدیک شود و در نتیجه ادامه کار را ،هموار می کند.
• بر روی پوست خام حیوان ،معمولا مقداری چربی و…وجود دارد.یکی دیگر از مراحل تولید چرم، جدا کردن این چربی ها از پوست حیوان است که به این کار ،لش زدایی گویند.
• برای جدا شدن همه زوائد باقیمانده روی پوست ،باید پوست را داخل آب آهک قرار داد.این کار ،سرعت جدا شدن مو و پشم ها را افزایش می دهد.البته در مراحل بعدی برای آنکه آهک باعث ترک خوردن چرم نشود ،می بایست به طور کامل شسته شود.
• درمرحله بعد، باید پوست را درون محلول اسیدی که حاوی نمک است قرار داد.نمک باعث می شود که پوست ورم نکند.
• سپس چرمها به کمک ماشین مخصوص، به قطعات و زخامت مورد نظر،برش می خورند و رنگ می شوند.
از زمان های قدیم و شاید بتوان گفت قبل از صادرات نفت در ایران ،به اهمیت و ارزش صادر کردن چرم های (گوسفند،بز و…)پی برده بودند و طرفداران زیادی را از همان دوران برای خود پیدا کرده بود.شاید بتوان دلیل کیفیت چرمهای موجود در ایران را، نوع آب و هوا ،نژاد حیوانات،نوع علف های موجود در کشور و… دانست.

گوسفند زنده-http://goosfandzende.com

  • فائزه کاظمی
  • ۰
  • ۰

انواع شیرها

در دسته بندی ها ،شیر جزو غذاهایی است که مصرف روزانه آن توصیه می شود. شیر از اولین و اصلی ترین غذاهایی است که نوزادان از آن استفاده می کنند .اکنون در بازار می توانید، شیر را در طعم ها و بسته بندی های مختلف تهیه کنید و به گفته پزشکان می بایست در همه سنین از شیر استفاده کرد زیرا برای تقویت و استحکام استخوان ها بسیار لازم و ضروری است.

• شیر شتر
یکی از انواع شیرهاست که شاید بتوان گفت ،اخیرا طرفدارانی برای خود پیدا کرده است.مقدار آهن شیر شتر ،بسیار بیشتر از شیر گاو است. وجود انسولین در شیر شتر به اثبات رسیده است که می تواند برای بیماران دیابتی بسیار مفید باشد.البته بهتر است مقدار مصرف آن را پزشک تعیین کند.
• شیرسویا
یکی از شیرهایی که از زمان های قدیم مخصوصا در چین مورد پسند بوده ،شیر سویا است.شیر سویا از گیاه تهیه می شود وطعمی شبیه غلات دارد.البته عده ای کمی از افراد هستند که این طعم را دوست دارند.درست است که مقدار کلسیم موجود در شیر سویا بسیار کمتر از شیر گاو است ولی عامل هایی در آن وجود دارد که باعث جذب راحت تر کلسیم می شود.
• شیر بادام
شیر بادام هم جزو شیرهای گیاهی است.تهیه آن به صورت زیر است:
بعد از آنکه بادام های شیرین را چند ساعت درون آب سرد( یا چند دقیقه داخل آب جوش) قرار دادید، باید پوست آن ها راجدا کنید و همراه مقداری آب داخل مخلوط کن ،بریزید تا زمانی این کار را ادامه می دهید که حباب های کف مانندی روی محلول ،دیده شود.خواص این شیر برای سلامتی پوست،قلب ،مو ،استخوان و…به اثبات رسیده است.
• شیر بز
این شیر بیشتر در مناطق روستایی ،ارزان و در دسترس است.مصرف این شیر را بیشتر برای نوزادان،مخصوصا آنهایی که به شیر گاو آلرژی دارند ،توصیه می کنند و از نظر هضم بسیار سبکتر و راحت تر است.شیر بز منبع قوی ویتامین B12است.البته بهتر است قبل از استفاده از این شیر برای نوزادان ،با پزشک کودک خود مشورت کنید.
• شیر گاو
شیر گاو یکی از پرطرفدارترین شیرها مخصوصا در ایران است.با استفاده از آن حس آرامش به انسان دست می دهد.استفاده از آن در مسمومیت ها و سرما خوردگی ها هم بسیار رایج شده است.
البته بهتر است از نوع پاستوریزه آن استفاده شود .جدیدا در همه شهرها فروشگاه هایی افتتاح شده است که ادعا می کنند در آنها شیر محلی با خواص بالاتر از شیر پاستوریزه عرضه می گردد و این شایعه های وجود پالم در محصولات لبنی پاستوریزه نیز ،باعث رونق کاسبی آنها شده است.البته عده ای نیز به خطرناک بودن و وجود بیماری ها در شیر های محلی اعتقاد دارند.در نهایت این تصمیم با شماست که از کدام شیر استفاده می کنید!

گوسفند زنده-http://goosfandzende.com

  • فائزه کاظمی
  • ۰
  • ۰

گوسفند زنده

اگر به گذشته و روایات و احادیث در دین مبین اسلام نگاهی بیندازیم،توصیه های بسیاری را در رابطه با فوائد گوسفند می توانیم پیدا کنیم:

• برای مثال در روایتی (صحیح الکافی،جلد3،ص189) سعدبن سعد به امام ابوالحسن (ع) عرض کرد که،خانواده اش گوشت میش را نمی خورند و دلیل به وجود آمدن بیماری ها را ،مصرف گوشت گوسفند می دانند،امام چنین پاسخی در جواب می دهند:
(لو علم الله عزّ و جلّ شیئاً اکرم من الضّأن لفدی به اسماعیل)
یعنی اگرخدا چیزی را محبوب تر و بهتر از گوشت میش می دانست،آن را به جای اسماعیل سر می برید و قربانی می کرد.
• همچنین پیامبر اکرم (ص) می فرمایند :نگهداری از گوسفند در خانه ،باعث از بین رفتن و نابودی هفتاد عدد از درهای فقر می شود.
• باز ایشان در جای دیگرفرموده اند:نگهداری گوسفند در خانه برکت می آورد و گوسفند از حیوانات بهشتی است.
در طول تاریخ، گوسفند همیشه به عنوان یک حیوان کلیدی ومهم نقش بسیاری را در زندگی کشاورزی و فرهنگ یک مکان داشته است و جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است.
گوسفند پستانداری کاملا گیاه خوار است.
گوسفندان در طول روز از یک روش و سیستم همیشگی پیروی می کنند ،آنها از سپیده دم تا غروب خورشید به طور پیوسته تغذیه و در این بین به طورمتناوب برای نشخوار کردن مکث می کنند.در حال حاضر بیش از 200گونه مختلف از گوسفندان در کل دنیا وجود دارد اما اکثر این گونه ها برای پرورش، سود دهی ندارند و بیشتر بخش های اقتصادی فقط از 20 یا 10 گونه برتر گوسفندان برای پروش استفاده می کنند.
یکی از ویژگی های منحصر به فردی که پرورش گوسفند را از دیگر دام ها، متفاوت و دارای ارزش بالاتری کرده است ،پخش بودن این حیوان در مناطق مختلف و تقریبا با هر آب و هوا، از بسیار گرم تا بسیار خنک است.
برخی از ویژگی های منحصر به فرد گوسفند نسبت به دیگر دام ها:
• اهداف پرورش گوسفند بسیار متفاوت است، و محصولات گوناگون و مختلفی می توان از آن تهیه نمود از جمله،شیر،پشم،گوشت و…
• گوسفند به خوبی می تواند خود را با شرایط محیطی مطابقت دهد .
• گوسفندان می توانند زمان های زیاد و طولانی مدت را، پیاده روی کنند و در این کار از توان بالایی برخوردارند.و به دلیل داشتن دنبه ،چربی های ذخیره شده در بدنش و بهره مندی از دست و پاهای مساعد برای پیاده روی، به راحتی می تواند ییلاق و قشلاق رفتن های مداوم را تحمل کند. 

گوسفند زنده-http://goosfandzende.com


  • فائزه کاظمی
  • ۰
  • ۰

شیر گوسفند

این روزها براثر تبلیغاتی که در جامعه شکل گرفته است، به جرات می توان ادعا کرد که اکثر افراد با خاصیت ها و سودمندی هایی که مصرف شیر برایشان به ارمغان می آورد ،آشنایی دارند.

حتی درچند سال اخیر، در مدارس ابتدایی کشورعزیزمان ایران نیز بسته های پاستوریزه شیر به صورت هفتگی و رایگان بین کودکان توزیع می شد .
شیر به عنوان یک ماده غذایی بسیار کارآمد و مفید ،مورد توجه اکثر پزشکان است و تقریبا مصرف روزانه 3 لیوان آن را ،برای همه افراد جامعه توصیه می کنند.
مصرف شیر می تواند مانع از ایجاد کمبود کلسیم شود ،این کمبود می تواند باعث بروز پوکی استخوان و شکستگی ها در بدن شود.
ولی نکته عجیب ماجرا این جاست که متخصصین طب سنتی نظری متفاوت با سایر پزشکان دارند،آنها معتقدند که شیر یک ماده غذایی شبیه دارو است و هر کس باید با توجه به نیاز و شرایط خاص خود از آن استفاده کند تا بتواند بالاترین و بهترین تاثیر و عملکرد را روی سیستم بدن او بگذارد!
البته ما در این مقاله قضاوت نهایی را، به شما مخاطبین عزیز واگذار می کنیم.
• شیر گوسفند
گوسفند از نخستین موجوداتی است که انسان برای مصارف خود ،آن را پرورش داد و از زمان های قدیم از شیر و گوشت و پوست آن بهره مند شد.
البته انسان اولیه در ابتدا نمی توانست از شیر مازاد حیوان استفاده کند ولی بعد از آنکه طریقه ساخت دوغ ،ماست،پنیر،کشک و…را آموخت ،توانست از این ماده غذایی ارزشمند برای مدت طولانی تری بهره ببرد.
به دلیل اینکه فراورده هایی که از شیر گوسفند بدست می آیند، بسیار چرب تر و غنی تر از شیر گاو هستند ،طرفداران بسیاری را در سراسر دنیا ،به خود اختصاص داده اند.
اگر بخواهیم برای روشن تر شدن میزان چربی، بین شیر گوسفند و شیرگاو مقایسه ای کنیم،باید بگوییم، پنیری که از مقدار5کیلو شیر گوسفند بدست می آید برابرهمان مقدار پنیر ولی با 10 کیلو شیر گاو است!
یکی از مهمترین موادی که ارزش و مقدار آن را در شیرها مد نظر قرار می دهند ،درصد پروتئین انواع مختلف شیرها است.در شیر ها دو نوع پروتئین به نام های کازئین و پروتئین سرم شیر وجود دارد.
به دلیل آنکه در شیر گوسفند 80 درصد آن از پروتئین کازئین تشکیل شده است ،برای تولید پنیر بسیار مناسب است و قابلیت منعقد شدن بالایی دارد.
فراورده های که در بازار ،از شیر تولید می شوند اکثرا دارای مواد مضر،شکر و افزودنی هایی هستند که بتوانند مردم را به سوی خود جلب کنند.ولی اکثر پزشکان معتقدند که شیری را برای مصرف خود تهیه کنید ،که دارای کمترین مواد افزودنی،طعم دهنده ها و شکر باشد.

گوسفند زنده-http://goosfandzende.com

  • فائزه کاظمی
  • ۰
  • ۰

ذبح اسلامی

وَکُلُواْ مِمَّا رَزَقَکُمُ اللّهُ حَلاَلاً طَیِّبًا وَاتَّقُواْ اللّهَ الَّذِیَ أَنتُم بِهِ مُؤْمِنُونَ ( مائده 88)

از خیر و وفور و برکت و نعمت هایی که خداوند برای شما نصیب فرموده بخورید و از خدایی که به او عقیده دارید،بترسید.

در دین اسلام برای بدست آوردن رزق و روزی حلال سفارش بسیار شده است و اگر به کتاب آسمانی خود توجه کنیم ،روش های بهداشتی و مرتبط با سلامتی بسیاری توصیه شده است.
این که عده ی بسیاری از مردم در سراسر دنیا هر روزه به دنبال پیدا کردن خوراکی هایی با تائیدیه های حلال هستند بسیار شگفت انگیز است.
برای مثال می توان کشور فرانسه را نام برد که بیشترین ساکنین مسلمان در اروپا را در خود جای داده است.این جمعیت عظیم هر روزه نیازمند تهیه غذاهای حلال برای مصارف روز مره خود هستند.
در دین اسلام برای آنکه سربریدن(ذبح) اسلامی باشد ،چند اصل وجود دارد:
• کسی که عمل سر بریدن حیوان را انجام می دهد ،خودش باید مسلمان باشد.
• چاقو و کاردی که برای ذبح استفاده می شود حتما باید برنده و تیز باشد.
• عمل سر بریدن باید به سوی قبله انجام پذیرد.
• بریدن شاهرگ و رگهای بزرگ گردن (مری، نای و دو رگ شریانی و وریدی) باید انجام شود.
• ذکر نام خداوند نیز باعث به وجود آمدن ،تسکین و آسودگی می شود.
اگر به موارد بالا عمل شود ،ذبح ما از نوع اسلامی نامیده می شود.
در سر بریدن اسلامی برای آنکه حیوان هیچ درد و رنجی را تجربه نکند،در طول ثانیه ای با یک سوراخ ،همه رگ های اصلی گردن حیوان را می برند. این کار باعث می شود خون به سرعت از حیوان خارج شود در واقع فشار خون کامل پایین می آید ودر نتیجه آن،مغر با کمبود خون مواجه می شود.
به دلیل کاهش فشار خون در مغز،مغز خبر های عصبی را به وسیله نخاع به قلب مخابره می کند، در جواب آن قلب برای آنکه بتواند آن فشاراز دست رفته را، جبران کند مجبور به پمپاژافزون تر خواهد بود ،یعنی حجم بسیار زیادی خون از حیوان بیرون می آید پس در انتها ما گوشتی با طول عمربالاتر و سلامت بیشتر خواهیم داشت.
چند دستورپسندیده وچند دستورناپسند در سر بریدن گوسفند وجود دارد که در پایین بیان شده است:
• زن ،مرد یا بچه نابالغ نیزمی توانند عمل ذبح را انجام دهند اما دین اسلام سفارش کرده است که اگر مردی در محل وجود داشته باشد ،این کار را به او واگذار کنید.
• ذبح حیوان با دستگاه به شرط آنکه طبق دستورات اسلامی انجام شود ،مشکلی ندارد.
• اگر قصد سربریدن چند حیوان را به طور همزمان داشته باشید( با ماشین یا به صورت دستی)،گفتن یک بسم الله برای همه آنها کفایت می کند.

گوسفند زنده-http://goosfandzende.com

  • فائزه کاظمی
  • ۰
  • ۰

گوسفند را می توان از محدود دام هایی نام برد که در شرایط متفاوت از نظر آب و هوا دوام می آورد و با کمک ضعیفترین علف و غذا ها می تواند به زندگی خود ادامه دهد.

دو چیز اساسی در پرورش گوسفندان،میزان تولید مثل و همچنین مقدار گوشت دهی آنان است که کار پرورش آن را با سود دهی اقتصادی همراه می کند و اگر میش ها بتوانند دو یا چند قلو به دنیا بیاورند هزینه و مخارج های تولید ، پایین می آید.به طور میانگین حدود 80 در صد از اهمیت گوسفند ،گوشت و فقط حدود 20 درصد پشم گوسفند دارای اهمیت است.
شیر گوسفند نیز از نظر مقدار پروتئین و چربی آن بسیار غنی تر از شیر گاو است و چون گوسفندان فقط می توانند حجم بسیار کمی شیر تولید کنند، این عامل باعث بالا رفتن قیمت آن شده است.
امروزه به دلیل توسعه و ارتقاء زندگی انسان ها در همه حوزه های زندگی و صنعتی شدن و ترقی در حوزه های کشاورزی،دامپروری و… می توان تاثیرش را در تغذیه گوسفندان ازسنتی (علفزار و چراگاه ) به صنعتی (علوفه هیدروپونیک) مشاهده کرد.
• علوفه هیدروپونیک:
به بیان ساده،رشد و بزرگ شدن دانه های غلات همراه با رطوبت ماده غذایی که این رشد ،بیرون از خاک انجام می شود.
روش بالا باعث کم شدن هزینه ها و پایین آمدن طول مدت زمان تولید و افزایش کیفیت وحجم محصول تولید شده می شود و از نظر اقتصادی بسیار به صرفه تر از روش قدیمی است.
یکی از دستور های مستحب دین اسلام در زمان تولد نوزاد ،عقیقه کردن است:
عقیقه کردن را در واقع قربانی کردن گوسفند،شتر یا بز با آداب و رسوم و شرایط خاصی در روز هفتم تولد نوزاد را گویند. در واقع عقیقه را نوعی شکرگذاری و دفع بلا از فرزند تازه متولد شده می دانند.در عقیقه گوسفند باید حداقل6 ماه سن داشته باشد.
رسم و سنت معتقد است که گوشت مربوط به عقیقه را فرزند و پدر و مادر او مصرف نکنند و به فقرا(محل نگهداری کودکان بی سرپرست،سالمندان و…) دهند.
در هنگام قربانی کردن گوسفند می توان ذکر زیر را زمزمه کرد:
بسم‌الله و بالله، اللهم عقیقة عن فلان(به جای فلان اسم نوزاد گفته می شود) لحمها بلحمه و دمها بدمه و عظمها بعظمه. اللهم اجعلها و قاء لآل محمد علیه و آله السلام.
نکته مهمی که ذکر شده این است که صدقه دادن را نمی توان جایگزین عقیقه کرد.که این کار بر عهده پدر ،مادر اوست و اگر آنها بنا به دلایلی توانایی(مالی و…) انجام این کار را نداشتند ،انجام این عمل به دوران بزرگسالی خود فرزند واگذار می شود.

گوسفند زنده-http://goosfandzende.com

  • فائزه کاظمی
  • ۰
  • ۰

یکی از دغدغه هایی که بسیاری از مردم پس از خرید گوسفند با آن مواجه هستند ،قسمت ذبح آن است.شاید بتوان گفت این کار ،به جرات و تجربه نیاز دارد و انجام این کار برای اکثر مردم و مخصوصا خانوم ها غیر قابل تصور و دشوار است.

در کشور ما سر بریدن گوسفند برای مراسم مختلف و زیادی انجام می شود .در واقع به یکی از رسوم ما تبدیل شده است .این عمل در شرایط مختلف ازجمله : هنگام ورود عروس و داماد به مراسم، برای ورود حاجیان برگشته از مراسم حج،هنگام تولد نوزاد ،برای دوری از بلا و بیماری و…. انجام می گیرد.
نکات کلیدی برای آنکه کار ذبح (سربردیدن گوسفند) ،بهداشتی انجام شود:
• حتما دام ها را از مراکزفروشی که تائیدیه سازمان دامپزشکی دارند تهیه کنید،زیرا دام ها را در آنجا معاینه و واکسینه می کنند و به آنها دارو های ضد انگل می دهند.
• اگر قصد دارید دام ها را در خارج از کارگاه ،ذبح کنید ،باید سعی کنید حداقل آلودگی را برای محیط زیست فراهم کنید و پس از انجام کار محیط را پاکسازی کنید.
• به دلیل آنکه سر بریدن دام درمکان های عمومی، ممکن است برای بعضی افراد از جمله کودکان مشکلات روانی و روحی به وجود بیاورد بهتر است از انجام آن در این مکان ها خود داری کنید.
• از آنجا که برخی بیماری ها از جمله (تب کریمه کونگو،تب مالت ،سیاه زخم و…)بین انسان و دام مشترکند ،برای جلوگیری از انتقال بیماری ها ، بهتر است ،ذبح دام در مکان های عمومی انجام بپذیرد.
• برای رعایت بهداشت هر چه بیشترجایی که می خواهید دام را ذبح کنید ،باید به سیستم فاضلاب متصل و ترجیحا کاشی شده و قابل شستشو باشد.تهویه و نور کافی هم برای این کار مهم است.
• تمامی وسائلی که برای ذبح گوسفند استفاده می شود باید ضد عفونی شده و تمیز و بهداشتی باشند.استفده از یک چاقو برای بریدن چندین گوسفند توصیه نمی شود.
• جمع آوری پس مانده های دام بعد از کشتن نیز بسیار مهم است به طوریکه در مکان های صنعتی آنها را می سوزانند زیرا می توانند به سرعت عفونت (ای کولای و سالمونلا) تولید کنند.
کارهایی که پس از سر بریدن دام ها می بایست انجام داد:
• بررسی ظاهری لاشه از نظر سلامتی
بهتر است لاشه و اندام های داخلی دام را پس از آنکه چندین ساعت در یخچال با دمای 4 درجه سانتی گراد قرار دادید مصرف کنید.زیرا می تواند بعضی بیماری ها را در دمای پایین از بین ببرد و مصرف سریع آن خوب نیست.
• وسیله هایی را که در هنگام سربریدن گوسفند استفاده کرده اید را بهتراست با آب و مواد ضد عفونی کنننده شستشو دهید.
پخش دام قائم(گوسفند زنده) با مجوز رسمی از اداره دامپزشکی و فروش گوسفند و اعزام قصاب به شهرندان عزیز تهرانی مشغول به فعالیت است.

گوسفند زنده-http://goosfandzende.com


  • فائزه کاظمی